EmmaLisaphotography.blogg.se

Mitt gymmande

Publicerad 2016-08-31 22:50:00 i Allmänt,

Hej.
 
Har fått förfrågan om att berätta lite om mitt gymmande/min träning. Jag måste först och främst påpeka att jag ej är ett proffs på att gymma och att det var ett långt tag sedan jag gjorde det senast. 
 
Under skoltiden och gymnasiet tränade jag fotboll, innebandy och ridning. Utöver detta gymmade jag under gymnasietiden då vi under skoltid hade tillgång till ett gym som fanns på skolan. Där brukade jag och några vänner gymma tillsammans flera gånger i veckan och jag tränade främst mage, rumpa och ben.
 
För magens del så gjorde jag inte speciellt många övningar som krävde maskiner eller vikter, utan där var det mer kroppens tyngd som hjälpte mig.
Rumpan fanns det däremot någon maskin som man kunde använda sig av, benpressen fungerade till exempel bra för att träna rumpan. Annars var det squats med skivstång och vikter eller vanliga squats som gällde. Där är balansen extremt viktig och att tyngden ligger precis där den ska vara, annars finns det en risk att du skadar ryggen och får permanenta skador.
Sen har vi benen också. De använde jag mig av både maskiner och vanliga övningar. Framfall är något som är ett enkelt men hyfsat effektivt sätt att träna benen utan att använda vikter eller maskiner. Detta är också extremt lätt att göra hemma eftersom du i princip inte behöver någonting mer än vilja för att genomföra denna övning. Sen finns det fyra maskiner som jag brukade stärka mina benmuskler med också, en där du ska sitta med benen i 90 grader och sedan lyfta upp vikter tills benen är i 180 grader. Sen fanns det en annan maskin som fungerade precis tvärtom då du skall börja med benen i 180 grader och sedan dra ner dem mot kroppen till 90 grader. Liknande maskin som sistnämnda men i en annan position tränade jag också på. Då skulle man ligga ner på mage och ha benen sprikraka för att sedan dra upp benen mot rumpan. Denna fick jag dock alltid kramp av så jag var inte överförtjust i den. Den sista är maskinen som jag nämnt tidigare, benpressen. Då sitter man i en stol med knäna uppdragna till hakan och ska med hjälp av sina muskler trycka ifrån sig den platta som fötterna ligger mot. Sista bra ben och konditionsträningen är att springa i trappor. Snabba fötter är ett bra sätt att låta benen och låren att jobba.
 
Jag vet inte om det finns så mycket mer att säga om mitt gymmande. Är det något speciellt ni undrar så är det bara att slänga iväg en kommentar. Tyvärr så har jag inte någon före/efterbild då jag inte tränade så pass mycket så att man kan se stor skillnad på kroppen. Har försökt leta fram några bilder då man kan se på ett ungefär hur gymmandet gjorde min kropp finare (min åsikt). Ni får dock ej döma kvalitén på bilderna då det är taget med webbkameran från datorn samt mobilbild.
 
Kram,
EmmaLisa
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela